06 51 19 09 17

Visrestaurant in Valkenburg

Jan Keulen is terug in de horeca, nu met een excellent visrestaurant. De vis komt dagelijks vers uit Yerseke en Jan bereidt hier heerlijke gerechten mee.

Jan en Mieke Keulen kent u wellicht nog van de Slenaker Vallei of misschien zelfs van de periode daarvoor in Café Keulen in Brunssum, dat ze 12 jaar runden. In 1996 kochten ze een leegstaand hotel in Slenaken, knapten het op en noemden het Slenaker Vallei. Met succes. Ze begonnen in die plaats in 2000 nog een tweede hotel-restaurant, De Residentie, met een vis-restaurant. Echter, toen zich in 2007 en 2008 kopers meldden voor beide zaken, dachten Mieke en Jan het rustiger aan te kunnen doen. “Maar thuis zitten is niets voor mij” vertelt Jan. “Koken is mijn passie geworden en dat doe ik graag voor anderen. Vis is een vaak onderschat product, dat te weinig verkrijgbaar is in Limburg. Daarom ben ik een visrestaurant begonnen, in het hart van Valkenburg. De vis komt elke morgen vers van FishXL in Yerseke, als het ware direct uit zee. De schaal- en schelp-dieren worden ’s morgens vroeg uit het water gehaald.”

Intiem

Mieke en Jan houden het graag kleinschalig en intiem. Dus heeft het restaurant 24 plaatsen en de brasserie met de kleine kaart telt zelfs maar 20 plaatsen. Groepen tot 30 personen kunnen separaat lunchen of dineren.